Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

Κ01Ε04 - Who goes there?

HBO, Αμερική, Κυριακή 10 Φλεβάρη 2014

Εν έτει 1995...

Οι Hart και Cohle, ανακρίνουν πάλι τον Charlie Lange για πληροφορίες σχετικά με τον Ledoux, τον πρώην συγκρατούμενό του.
Ο Lange τους ενημερώνει ότι, όταν ήταν συγκρατούμενοι, είχε δείξει στον Ledoux κάποιες φωτογραφίες της Dora. Αναγνώρισε δε ότι ηγείτο ένας γνωστός συνεργάτης του Ledoux, ο Tyrone Weem.
Τους λέει επίσης ότι, ο Ledoux, του είχε αναφέρει για μια ιδιαίτερη ομάδα πλουσίων που συνευρίσκονταν σε τελετές λατρείας του Σατανά, με θυσίες γυναικών και παιδιών.

Ο Hart εντοπίζει τον Weem σ' ένα rave club και τον αναγκάζει να του πει για μια συμμορία μοτοσικλετιστών, τους "Σιδερένιους Σταυροφόρους" στο Ανατολικό Τέξας, που έχουν πλέον τον Ledoux, ως τον μοναδικό τους παρασκευαστή και προμηθευτή μεθαδόνης.
Ο Cohle που στο παρελθόν είχε "συνεργαστεί" μ' αυτή την συμμορία ως μυστικός αστυνομικός, αποφασίζει να πάρει "αναρρωτική άδεια" με δικαιολογία ότι θέλει να επισκεφθεί τον ετοιμοθάνατο πατέρα του ώστε να καταφέρει να βρει τον απαραίτητο χρόνο και να ξαναδιεισδύσει στην συμμορία.

Στο μεταξύ, για να εκδικηθεί η Lisa τον Hart, πάει κρυφά και μαρτυρά στην Maggie τα πάντα για την εξωσυζυγική του σχέση μαζί της. Έτσι, όταν αυτός επιστρέφει σπίτι, βλέπει να τον έχει εγκαταλείψει η οικογένειά του καθώς και τις βαλίτσες του έτοιμες στην είσοδο.
Στην ύστατη προσπάθειά του να ζητήσει εξηγήσεις από την Maggie, την πιέζει πηγαίνοντας απ' τον χώρο εργασίας της και βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εκεί αξιωματικούς ασφαλείας, πριν προλάβει  να τον τραβήξει μακριά  ο Cohle που έφτασε λίγο μετά, ψάχνοντάς τον.

Ο Cohle εισβάλει στο στέκι της συμμορίας των "Σιδερένιων Σταυροφόρων" προσποιούμενος τον πρώην φύλακα ενός καρτέλ στο Μεξικό που προσπάθησε να το σκάσει. Χρησιμοποιώντας ως  δόλωμα, ποσότητα υψηλής ποιότητας κοκαΐνης που είχε πάρει νωρίτερα, κρυφά κι επί τούτου, από το δωμάτιο αποδεικτικών στοιχείων του τμήματός του.
Διαπραγματευόμενος πια με τον Ginger (Joseph Sikora) συμφωνούν τελικά ότι, αν τους βοήθαγε με το να συμμετείχε σε μια παράτολμη ληστεία που διοργάνωναν, μετά θα τον έφερνε πια σε επαφή με τον μόνιμο παραγωγό και πάροχο της μεθαδόνης τους.
Μεταμφιεσμένοι το βράδυ ως αστυνομικοί, αιφνιδιάζουν ακάλυπτοι τον στόχο τους, εισβάλλοντας με πολύ βία στο σπίτι. Αμέσως μετά, ξεκινούν τη λεηλασία με άγριο τρόπο. Τόσο άγριο που, οι περίοικοι των "θυμάτων", κατάλαβαν ότι κάτι κακό συνέβαινε στο σπίτι των φίλων τους και έσπευσαν με όπλα να επέμβουν προς βοήθειά τους. Εκεί πια χάθηκε τελείως ο έλεγχος αφού ξεκίνησε ένα μακελειό από πυροβολισμούς και φόνους. Φυσικά, δεν άργησε να εμφανιστεί και η κανονική αστυνομία και μάλιστα προσπαθώντας να αποκλείσουν την περιοχή.
Εκεί πια, αποκάλυψε ο Cohle στον Ginger τις πραγματικές του προθέσεις. Ξυλοκοπώντας τον και, απειλώντας τον με όπλο, τον ανάγκασε να το σκάσουν από τα επεισόδια έτσι ώστε να τους βρει και να τους μαζέψει με το αμάξι ο Hart που είχε ήδη ειδοποιηθεί σχετικά από τον Cohle.


Εν έτει 2012...

Πίσω στο 2012, οι αμφιβολίες των Papania και Gilbough, σε σχέση με τα όσα τους έλεγε ο Cohle στην συνέντευξή του, έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τους αποκαλύπτουν ότι, σε έρευνά τους, δεν έχουν βρει στοιχεία σχετικά με την περίθαλψη του πατέρα του Cohle από κανένα νοσοκομείο. Ο Cohle τους είχε αναφέρει πριν για τον πατέρα του ενώ, ο Hart, προσποιείται άγνοια σχετικά με αυτό το θέμα.



Φράσεις που "έγραψαν"





Το επίσημο trailer του επεισοδίου




Μουσικές που ακούστηκαν

1ο στο 10': Κατά την συνέντευξη της μητέρας του Jerome στην αρχή του επεισοδίου
Bo Diddley - Bring it to Jerome


2ο στο 10': Παίρνοντας συνέντευξη οι ντετέκτιβ από την Kelsey όσο ετοιμαζόταν για μια επίδειξη.
Melvins - The brain center at whipples


3ο στο 11': Τραγούδι στο κλαμπ στριπτίζ καθώς ο Hart ρωτά κάτι τον μπάρμαν.
Boogie Down Productions - Illegal business


4ο στο 23': Τραγούδι στο μπαρ αφού ο Cohle είχε πάρει τον Hart απ' το νοσοκομείο κι ενώ ο Hart παραπονιέται.
Blind Uncle Gaspard - Sur le borde de L'eau (On the water's edge)


5ο στο 28': Καθώς, o Cohle κάνει μικροενέσεις με κάποιο υγρό στα χέρια του ώστε να μοιάζει με πρεζόνι.
Lucinda Williams - Are you alright?


6ο στο 34': Τραγούδι στο δείπνο με Cohle και Maggie κι ενώ ο Cohle φεύγει όταν η Maggie τον προσβάλλει.
Slim Harpo - Rainin' in my heart


7ο στο 37': Καθώς ο Cohle φτάνει στην "έδρα" των μοτοσυκλετιστών.
Melvins - A history of bad men


8ο στο 39': Καθώς ο Hart προχωρά ανάμεσα στους μοτοσυκλετιστές του κλαμπ, ψάχνοντας τον Cohle.
Primus - American life


9ο στο 43': Καθώς επιτρέπεται στον Hart η πρόσβαση στο πίσω τμήμα του αρχηγείου των μοτοσικλετιστών, λίγο πριν τον πετάξουν έξω.
Sleep - Holy mountain


10ο στο 50': Τραγούδι από τη φάση καθώς παραβιάζουν το σπίτι, προσπαθώντας να βρουν την κρυψώνα.
Wu-Tang Clan - Clan in da Front


11ο στο 56': Κατά το τέλος του επεισοδίου.
Grinderman - Honey bee (Let's fly to Mars)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ