Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

facebook


Ε ναι λοιπόν! Μπορεί τώρα να κοιτάμε εδώ ένα blogger ιστολόγιο αλλά παράλληλα στο διαδίκτυο τα πάντα "τρέχουν" και καθορίζουν τις δικές τους παρουσίες και βαρύτητες.
Έτσι όλοι πια αναγνωρίζουμε εύκολα, μεταξύ άλλων, την τόσο μεγάλη επικράτηση που έχει προκύψει από τον σύγχρονο "τυφώνα" που λέγεται "facebook".

Αφού λοιπόν δεν εθελοτυφλούμε, "οφείλαμε" να αποδώσουμε προς εκείνη την κατεύθυνση και μάλιστα εγκαίρως και με αισθητό τρόπο, την αγάπη μας για το "True detective" όπως περίπου δηλαδή κάνουμε κι εδώ αλλά, εκεί πια, με τις ευχέρειες και τους τρόπους λειτουργίας μιας facebook ιστοσελίδας.
Έτσι, σχεδόν αμέσως μετά την "οριστικοποίηση" της μορφοποίησης του εδώ ιστολογίου μας, το κάναμε κι αυτό.
Το αποτέλεσμα από αυτή μας την προσπάθεια ονομάστηκε "True detective Greek tribute" και νομίζω ότι, ο τίτλος του, λέει ήδη "πολλά"!
Πήραμε την απόφαση να "απλωθούμε" εκεί και προς δημοσιεύσεις που προκύπτουν από κάθε άλλη αξιόλογη πηγή αρκεί πάντα να αποδίδονται στα ελληνικά (έστω με μετάφραση) και να αποπνέουν εγκυρότητα ή έστω ξεκάθαρη έκφραση προσωπικής άποψης.


Αφού αυτό έχει ήδη πάρει λοιπόν αξιοπρεπείς "διαστάσεις", πράμα που μεταφράζεται σε όλο και μεγαλύτερη προσέλευση facebook "φίλων" αλλά και σε υπολογίσιμη ροή νεότερων αναρτήσεων από αναδημοσιεύσεις κοκ, είπα να "φιλοξενήσω" και εδώ τα εκεί τεκταινόμενα.
Το έκανα λοιπόν αλλά με μια κάπως διαφορετική οργάνωση ώστε, έτσι, να μπορεί κανείς να "προσπεράσει" κάποιους "περιορισμούς" παρουσίασης του facebook.

Είναι χρήσιμο σ' αυτό το σημείο να διευκρινιστούν ορισμένα θέματα ως προς τα είδη των "πηγών", των αναρτήσεων της facebook ιστοσελίδας μας. Τέτοια είδη πηγών είναι τα εξής:
  1. Αναδημοσιεύσεις αναρτήσεων ή σελίδων του εδώ ιστολογίου μας.
  2. Δικά μας: Εγγενείς αναρτήσεις με κείμενο, φωτογραφίες, σημειώσεις κοκ ("Εγγενείς" εστί δημιουργήματα της ίδιας της facebook ιστοσελίδας μας ή, έστω, θα είναι παραπομπές σε σημεία που δεν περιέχουν άρθρα άλλων).
  3. Ιστολογίων: Αναδημοσιεύσεις αναρτήσεων άλλων ιστολογίων.
  4. Ιστοσελίδων: Αναδημοσιεύσεις άρθρων από ιστοσελίδες.
  5. Forums: Αναδημοσιεύσεις νημάτων (threads - topics) από forums.
Επειδή το σύνολο των facebook αναρτήσεών μας αυξάνεται για κάθε τέτοιο είδος, θα ήταν "τραγικά άβολο" το να προσπαθούσαμε απλώς να επαναλάβουμε και εδώ την facebook σειρά παρουσίασής τους. Είπαμε άλλωστε να κάνουμε κάτι που να προσθέτει μια άλλη "πινελιά" σ' αυτό το εγχείρημα.
"Μαζεύουμε" λοιπόν τις facebook αναρτήσεις μας ανά είδος σε ξεχωριστές σελίδες του ιστολογίου μας με τις νεότερές τους στην κορφή!
Εξαιρούμε από το μάζεμα όσες facebook αναρτήσεις:
  • Ανήκουν στο 1ο είδος καθώς αναφέρονται στο εδώ ιστολόγιό μας και ίσως να φαινόταν κάπως υπερβολικό ή άσκοπο το να τις επαναλαμβάναμε.
  • Ανήκουν μεν στο 2ο είδος αλλά έχουν καθαρά "τοπική" (για την facebook ιστοσελίδα μας) σημασία καθώς εδώ, δε θα είχαν αξία με άσκοπες facebook "οδηγίες" κοκ.

Απ' όλο αυτό μας προκύπτει η 2η γραμμή του κεντρικού μενού επιλογών, στην κορυφή του ιστολογίου μας που έχει, περίπου, την ακόλουθη εικόνα:
Δίπλα απ' τον τίτλο της κάθε επιλογής του, διακρίνουμε (σε παρένθεση) ένα νουμεράκι που εκφράζει το τρέχον σύνολο των αναρτήσεων της αντίστοιχης σελίδας.


Σημαντική διευκρίνηση:
Η ταχύτητα πλήρους φόρτωσης της κάθε τέτοιας σελίδας μας, ενδέχεται κατά περίπτωση να αργεί.
Οι λόγοι μιας τέτοιας παρενέργειας, φυσιολογικά, δε θα προέρχονται από εμάς. Ούτε δηλαδή από το ιστολόγιο μας, ούτε από την facebook ιστοσελίδα μας (όχι αυτή καθεαυτή).
Περισσότερο στο πόσο καλά ανταποκρίνεται το facebook γενικότερα θα έχει να κάνει. Και το λέω αυτό καθώς νομίζω πως είναι ήδη γνωστό το ότι, το facebook, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες καθυστερήσεις. Συστήνω λοιπόν λίγο υπομονή όταν θα χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ