Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

Ιστολόγιο


Ας προσπαθήσω να πω και λίγα λόγια για το ιστολόγιό μας, έτσι για να λύσω τυχόν απορίες ή και να δημιουργήσω άλλες βέβαια. ;-)

Την απόφαση να φτιάξω ένα τέτοιο ιστολόγιο την πήρα έχοντας δει ήδη τα πρώτα επεισόδια, του 1ου κύκλου της σειράς.
Ίσως παίζει ρόλο να επισημάνω εδώ πως, τα πρωτοείδα, την εποχή που κι αυτά πρωτοπαίζονταν, άρα βδομάδα και επεισόδιο πράμα που, τουλάχιστον χρονικά, παίζει τον ρόλο του στην προσπάθεια ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Η σειρά, με είχε κερδίσει απ’ το 1ο της επεισόδιο! Όσο όμως έβλεπα και επόμενα επεισόδια, τόσο φούντωνε μέσα μου η επιθυμία να αναφερθώ κάπως εκτενέστερα και πιο δημόσια για αυτή μου την «εμπειρία». Να το μοιραστώ με φίλους, γνωστούς και όσους τέλος πάντων νιώθουν παρόμοια για το «True detective» και μπορεί να ήθελαν και αυτοί έναν κοινό χώρο έκφρασης.
Βλέποντας μάλιστα πως, στο Ελληνικό διαδίκτυο, δεν υπήρχε ακόμα κάτι αντίστοιχο και με δεδομένο ότι είχα ήδη και την απαραίτητη τεχνική εμπειρία από άλλα ιστολόγια που είχα ασχοληθεί και (κατά περίπτωση πια) ασχολούμαι, είπα «να κάνω μια προσπάθεια κι όπου βγει»!

Να πω πως, το «τόλμημα», αποδείχτηκε κάπως πιο σύνθετο απ’ ότι το φανταζόμουν στην αρχή ακριβώς επειδή, η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά, ανήκει σε μια πολύ μικρή και άτυπη «ομάδα» τηλεοπτικών σειρών που, κάθε κύκλος της, θα μπορούσε να θεωρηθεί και «διαφορετική τηλεοπτική σειρά» αφού, πέρα απ’ το διαφορετικό της ιστορίας του, θα αποτελείται και από διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά και σκηνοθέτη!
Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να φτιαχτεί έτσι το ιστολόγιο που να μην δείχνει ότι είναι απόλυτα συνδεδεμένο μόνο με την ιστορία και τους πρωταγωνιστές του 1ου κύκλου της σειράς αλλά με κάτι «γενικότερο» που, κατά την ώρα του στησίματος μάλιστα, ήταν και παντελώς άγνωστο!
Είμαι σίγουρος πως, αυτό το σημείο, δεν το έχω πετύχει όσο θα έπρεπε. Ξέρω δηλαδή ότι, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές μου, «παρασύρθηκα» τελικά κάπως περισσότερο από την ιστορία του 1ου (και μοναδικού προς το παρόν) κύκλου της σειράς.
Όμως, απ’ την άλλη, ακριβώς επειδή ένα ιστολόγιο θα πρέπει κανονικά να θεωρείται σαν «ζωντανός οργανισμός» (αφού μπορεί να προσαρμόζεται σύμφωνα με το πού πάει το κυρίως θέμα του αλλά και με τις ορέξεις του δημιουργού και των φίλων του), είπα να μη «με πάρει από κάτω» και να συνεχίσω το «τόλμημά» μου, πάνω στην λογική «βλέποντας και κάνοντας»! :-)
Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχω προσπαθήσει με πολύ αγάπη και μεράκι για τα όσα βλέπετε εδώ μέσα…


Τεχνικά τώρα, προσπαθώ να «συγκρατήσω» το σύνολο της παρουσίας του ιστολογίου σε μια κάπως λιτή και προσεγμένη γραμμή που θα καλύπτει μεν ικανοποιητικά τα όσα ασχολείται αλλά δεν θα υπερβάλει πάνω σε ή με αυτά. Έτσι, θα αποφεύγω το να «φορτώνω» οπτικά τον χώρο με άσχετα περιεχόμενα. Αυτό ίσως αφήνει αρχικά την αίσθηση ενός πολύ «απλού» ιστολογίου, περισσότερο απλού απ’ όσο τουλάχιστον συνηθίζεται. Όμως, για εμένα, αυτό είναι και το αποτέλεσμα που ήθελα να πετύχω, το να φαίνεται δηλαδή κάτι αρκετά απλό μεν αλλά, ταυτόχρονα, να καλύπτει με μεγάλη πληρότητα τον στόχο του που, στην προκειμένη, δεν είναι άλλος από την σύνδεσή του με την τηλεοπτική σειρά True detective.

Οι αναρτήσεις, όσες τουλάχιστον έχουν στηθεί ως τώρα, είναι φτιαγμένες ακολουθώντας την λογική «μία ανά επεισόδιο» πράμα που είναι αρκετά ευδιάκριτο βέβαια και απ' τους τίτλους τους.
Σε κάθε τέτοια ανάρτηση έχω προσπαθήσει να αποδώσω την εξής δομή:
 1. Ξεκινά με την βασική εικόνα της ανάρτησης.
  Να πω εδώ πως έχω προσέξει να είναι κάθε φορά, μια από τις αντιπροσωπευτικότερες εικόνες του επεισοδίου, απ' όσες τουλάχιστον κατάφερα να βρω όταν έστηνα την ανάρτηση αλλά και να πληροί κάποιες τεχνικές προδιαγραφές ποιότητας (καθαρότητα, μέγεθος κοκ).
 2. Ακολουθεί περιγραφή της πλοκής του επεισοδίου.
  Θα περιέχει αρκετές αλλά όχι και υπερβολικές λεπτομέρειες. Εδώ οφείλω να επισημάνω πως, για αυτόν τον λόγο, ίσως θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάγνωση απ' όσους τυχόν δεν έχουν δει ακόμα το επεισόδιο και, παράλληλα, δεν θέλουν να χαλάει η «μαγεία» του.
  Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως θεώρησα καλύτερο, για τις περιγραφές των επεισοδίων, το να μην είναι εξολοκλήρου προσωπικής μου ερμηνείας. Έτσι επέλεξα να αντλήσω το κύριο μέρος τους από τα όσα αναφέρονται σε αντίστοιχες περιγραφές που φιλοξενούνται στην σχετική σελίδα της "WikiPedia.Org". Αυτό παράλληλα όμως σήμαινε ότι χρειάστηκαν μεταφράσεις που, σε ορισμένα μάλιστα σημεία τους, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δύσκολες! Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Γιώργο (facebook, google) και την Λένα (facebook, google) που, με την σημαντική βοήθειά τους, βγήκε σίγουρα καλύτερο το αποτέλεσμα της μετάφρασης!
 3. Ακολουθεί ένας χώρος με τίτλο «Φράσεις που "έγραψαν"».
  Περιλαμβάνει, σε κείμενο ή και σε εικόνες, κάποιες «ιδιαίτερες» φράσεις (lines, quotes κοκ) που αναφέρθηκαν κάποια στιγμή μέσα στο επεισοδίου. Φράσεις που, κατά γενική ομολογία, «έγραψαν» βάσει και του τι λένε αλλά και του πώς ειπώθηκαν από τον αντίστοιχο κάθε φορά χαρακτήρα - πρωταγωνιστή μας. Τις άφησα αμετάφραστες καθώς πιστεύω ότι, έτσι, αποδίδουν πολύ περισσότερο το όποιο ιδιαίτερο «χρώμα» και την τόσο έντονη «υφή» τους.
 4. Ακολουθεί ένας χώρος με τίτλο «Το επίσημο trailer του επεισοδίου».
  Περιλαμβάνει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του ;-).
  Το κάθε τέτοιο trailer διαρκεί περίπου μόνο μισό λεπτό της ώρας.
 5. Τέλος ακολουθεί ένας χώρος με τίτλο «Μουσικές που ακούστηκαν».
  Περιλαμβάνει, στη σειρά, τα τραγούδια του επεισοδίου.
  Η παρουσίασή, ανά τραγούδι, γίνεται ως εξής:
  • Η γραμμή δείχνει α) τον α/α της σειράς του τραγουδιού, β) το σε ποιο 1ο λεπτό της ώρας του χρόνου του επεισοδίου ξεκινά το τραγούδι, γ) μια σύντομη περιγραφή της σκηνής ή της φάσης του επεισοδίου που εξελισσόταν εκείνη τη στιγμή.
  • Η γραμμή (με τονισμένο κείμενο) έχει στη σειρά το συγκρότημα ή τον καλλιτέχνη και, μετά από διαχωριστικό " - ", τον τίτλο του τραγουδιού.
  • Η γραμμή περιέχει ένα (μακρόστενο) YouTube πλαίσιο μέσω του οποίου μπορείτε να ακούσετε επιτόπου ακόμα και ολόκληρο το τραγούδι.

Ίσως είναι χρήσιμο να επισημάνω πρόσθετα πως, καλό θα ήταν και ιδιαίτερα για τους τυχόν νέους επισκέπτες μας εδώ, να ξεκίναγε η περιήγησή στο ιστολόγιο από τις σελίδες (στο πάνω μέρος) με τίτλους «Σειρά» και «1ος κύκλος» αντίστοιχα.
Ο λόγος που το προτείνω αυτό είναι μάλλον απλός αφού, η μεν σελίδα για την «Σειρά», αναφέρεται σε κάποια γενικότερα αλλά χρήσιμα ζητήματα για την σειρά True detective ενώ, η σελίδα για το «1ος κύκλος», αναφέρεται πάλι σε κάποια χρήσιμα ζητήματα αλλά αυτή τη φορά στενότερα για τον 1ο κύκλο της σειράς. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ευκολότερος ο «εγκλιματισμός», τόσο στις αναρτήσεις του ιστολογίου όσο και γενικότερα στο αντικείμενο που βλέπει.


Τέλος, επειδή κάποιος, κάπου, κάποτε, μπορεί να νιώσει την ανάγκη να επικοινωνήσει για κάποιο θέμα του μαζί μου, να πω ότι, αν το θέμα είναι τέτοιο που θεωρεί ότι θα είχα την ευχέρεια να βοηθήσω, ευχαρίστως και να το κάνει και χωρίς κανέναν άλλο ενδοιασμό. Θα χαρώ να προσπαθήσω αν μπορώ!


Όμως αρκετά με την πολυλογία μου. Καιρός για κάνα επεισοδιάκι.
Και πού 'στε, σας θέλω προβληματισμένους και με όρεξη για κουβέντα. Το θέμα εδώ άλλωστε σηκώνει μπόλικη από δαύτη!

CU!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ