Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

Κ01Ε06 - Haunted houses

HBO, Αμερική, Κυριακή 24 Φλεβάρη 2014

Εν έτει 2002...

Ο Cohle ερευνά μόνος του μια σειρά παλαιότερων υποθέσεων αγνοουμένων, υποθέσεων που συνδέουν τα θύματα με τα σχολεία Tuttle.
Βρίσκει τον Theriot που έχει εγκαταλείψει πια την εκκλησία έχοντας καταλήξει αλκοολικός. Τον ρωτά σχετικά με το Wellspring, ένα ίδρυμα που δεν λειτουργούσε πια αλλά είχε χρηματοδοτήσει τα αγροτικά σχολεία όσο ο Theriot ήταν φοιτητής θεολογίας σε κολέγιο που επίσης είχε ιδρυθεί απ' τον Tuttle.

Ο Theriot ισχυρίστηκε ότι, το Wellspring, είχε συγκαλύψει σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών και υπονόησε ότι, ο ίδιος, είχε εκβιαστεί να αποσιωπήσει το γεγονός κατά την ανάκρισή του το 1995.

Ο Cohle μετά, προσπαθεί να πάρει συνέντευξη και από την Kelly, το επιζών θύμα του Ledoux του 1995, η οποία βρίσκεται έγκλειστη από τότε σε ίδρυμα σε κατάσταση οπισθοδρομικής κατατονίας. Τη ρωτά μήπως και θυμάται κάτι για κάποιο "τρίτο πρόσωπο" που να είχε πάρει μέρος στην απαγωγή της. Εκείνη περιγράφει έναν τεράστιο άντρα με ουλές αλλά αρχίζει να ουρλιάζει όταν, ο Cohle, προσπαθεί να την ρωτήσει πιο συγκεκριμένα για το πρόσωπο του άνδρα. Έτσι λήγει εκεί και η προσπάθεια της περαιτέρω συνέντευξής της απ' τον Cohle.

Παρά το γεγονός ότι, ο Cohle, διατάχθηκε να σταματήσει τις έρευνές του, δρομολογεί συνάντησή του με τον Tuttle, δήθεν ότι αναζητά τα ονόματα των πρώην εργαζομένων στο Wellspring. Στην πραγματικότητα όμως προσπαθεί να "ψαρέψει" τυχόν "ιδιαίτερες αντιδράσεις του", πράμα που γίνεται διακριτικά αισθητό από τον Tuttle ο οποίος, σε 2ο χρόνο, καταγγέλλει τον Cohle στην υπηρεσία του, παραποιώντας την (προβαλλόμενη ως τυπική) φύση της συνάντησης.
Ο Cohle το ερμηνεύει αυτό ως απόδειξη ενοχής του Tuttle, διαδικαστικά όμως ξεχειλίζει το ποτήρι της ανοχής των ανωτέρων του προς το πρόσωπό του και τίθεται τελικά σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του.


Ο Hart συναντά τυχαία σ' ένα μπαρ την Beth (Lili Simmons), μια πρώην ανήλικη πόρνη που είχε ανακρίνει κατά τη διάρκεια της έρευνας για την Dora Lange. Ποτό στο ποτό, κουβέντα στην κουβέντα, καταλήγουν μαζί σε έντονη ερωτική σχέση διαρκείας.
Έχοντας μείνει η Maggie με υπολείμματα υποψιών από τις παλιότερες ερωτικές ατασθαλίες του άντρα της, ελέγχει κρυφά το κινητό τηλέφωνό του και βρίσκει προκλητικές εικόνες της Beth.
Μετά κι απ' αυτό, πηγαίνει στο διαμέρισμά του Cohle, του λέει για τα νέα κατορθώματα του άντρα της, τον σαγηνεύει και τον παρασύρει σε επιτόπιο και "στυγνό" σεξ. Εκείνος, αηδιασμένος και εξοργισμένος όταν μετά η Maggie του μαρτυρά ότι ουσιαστικά τον εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά καθαρά και μόνο ως ένα είδος άμεσης και δυνατής "εκδίκησης" προς τις πράξεις του Hart, την πετάει έξω.
Η Maggie δε χάνει ευκαιρία και, με το επιστρέφει ο Hart στο σπίτι, του τα λέει όλα και για το ότι βρήκε τις φωτογραφίες της Beth στο κινητό του τηλέφωνο αλλά και για την ερωτική της συνεύρεση με τον συνάδελφό του, τον Cohle φροντίζοντας μάλιστα, αυτό, να του το φουσκώσει κάπως παραπάνω ώστε και να απολαύσει την εκδίκησή της στο πρόσωπό του.
Ο Hart, μη αντέχοντας στις εικόνες που του δημιουργήθηκαν από τις περιγραφές της γυναίκας του, τρέχει έξαλλος στο αστυνομικό τους τμήμα, βρίσκει τον Cohle και τον οδηγεί σε άγριο καβγά στο πάρκινγκ του τμήματος όπου και του καταφέρνει δυνατά χτυπήματα.
Ο Cohle αν και περίμενε σχετική αντίδραση από τον Hart, αμέσως μετά, παραιτείται διαπαντός από την υπηρεσία του.


Εν έτει 2012...

Οι Papania και Gilbough ανακρινουν και τη Maggie η οποία έχει εδώ και καιρό πια ξαναπαντρευτεί. Αντιδρά κάπως περιφρονητικά όσο αφορά τα κίνητρά τους και αρνείται το ότι το διαζύγιο της με τον Hart είχε να κάνει σε κάτι με τον Cohle. Όταν δε της ζητούν να προσπαθήσει να "χαρακτηρίσει" τον Cohle, τον περιγράφει ως έναν καλό και ακέραιο ηθικά άνθρωπο.

Ο Hart με τη σειρά του, αφήνει απότομα την συνέντευξή του, όταν οι Papania και Gilbrough υπονοούν και πάλι ότι, ο Cohle, μπορεί και να σκότωσε τον Tuttle το 2010 και ότι μπορεί να είναι υπεύθυνος για όλες τις άλλες δολοφονίες.

Ο Cohle ακολουθεί τον Hart και επιχειρεί την πρώτη τους επαφή μετά τον τσακωμό τους. Ο Cohle ζητά συγκεκριμένα από τον Hart να τον κεράσει μια μπύρα, λέγοντας ότι πρέπει να μιλήσουν για κάτι σημαντικό.
Ο Hart συμφωνεί μεν αλλά, καθώς ο Cohle ξεκινά ν' απομακρύνεται, ελέγχει για μεγαλύτερη σιγουριά το περίστροφό του.



Φράσεις που "έγραψαν"

Απ' τον Maggie Hart

  • "In a former life I used to exhaust myself navigating crude men who thought they were clever. So ask your questions or I'm leaving."
  • "Rust knew exactly who he was and there was no talking him out of it. You know Marty's single big problem was that he never really knew himself. So he never really knew what to want."

Απ' τον Martin Hart

  • "A man's game charges a man's price. Take that away from this if nothing else."

Από Reverend Tuttle

  • "I've seen more souls lost down a bottle than any pit. At the same time, it's hard to trust a man who can't trust himself with a beer."






Το επίσημο trailer του επεισοδίου




Μουσικές που ακούστηκαν

1ο στο 10': Καθώς ο Marty συναντά την Beth στο μπαρ.
Waylon Jennings - Waymore's


2ο στο 15': Καθώς ο Marty μιλάει με την Beth έξω απ' το μπαρ.
Bobby Charles - Les Champs Élysée
(Όποιος βρει YouTube link του, ας το πει εδώ να το προσθέσω. Ευχαριστώ!)


3ο στο 17': Δείχνοντας ερωτικές σκηνές μεταξύ Marty και Beth.
Father John Misty - Everyman needs a companion


4ο στο 24': Μουσική με πιάνο όταν, ο Rust, επισκέπτεται την Kelly στο ψυχιατρείο.
Glenn Gould - Goldberg variations, BWV 988: Aria


5ο στο 35': Η Maggie έχει πάει σ' ένα μπαρ μετά που ανακάλυψε ότι ο Marty την απατά και πάλι.
Emmylou Harris - The good book


6ο στο 44': Αφού ο Rust έχει βγει σε διαθεσιμότητα και κοιτάει τα στοιχεία της υπόθεσης στο σπίτι του, ρίχνοντας πάνω τους το φως από έναν φακό.
Ike & Tina Turner - Too many tears in my eyes


7ο στο 45': Σε ερωτική σκηνή μεταξύ Rust και Maggie.
Meredith Monk - Core chant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ