Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

Κ01Ε07 - After you've gone

HBO, Αμερική, Κυριακή 3 Μάρτη 2014

Εν έτει 2012...

Ο Cohle παρακινεί τον απρόθυμο Hart να τον βοηθήσει στην εύρεση του ανθρώπου με το χαραγμένο πρόσωπο, τονίζοντάς του παράτολμα ότι, ο Hart, του οφείλει ένα "χρέος" για το τι πραγματικά συνέβη μεταξύ τους πίσω στο 1995.

Πηγαίνει τον Hart σε μια μυστική αποθήκη του Cohle και τον πείθει για την ύπαρξη μιας ομάδας που εμπλέκεται με τελετές Santeria και Voudon. Του δείχνει αποδεικτικά στοιχεία που έχει ενώσει και που συνδέουν, διάφορους αλλά και τον Tuttle, με τις εξαφανίσεις δεκάδων γυναικών και παιδιών, περιπτώσεις που ξεκίναγαν από την δεκαετία του 1980.

Ο Cohle αναφέρει ότι προέβει σε διαρρήξεις σπιτιών του Tuttle ώστε να συγκεντρώσει τυχόν αποδείξεις της συνενοχής του. Έτσι πράγματι, βρήκε ενοχοποιητικά στοιχεία όπως φωτογραφίες και μια βιντεοκασέτα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την τελετουργική θυσία της Marie Fontenot, χρόνια πριν.
Ωστόσο, αρνείται συμμετοχή του στη δολοφονία του Tuttle, εικάζοντας ότι κάποιοι που θεώρησαν πως ο Tuttle ήταν πια εύκολος στόχος εκβιασμού μέσω της κλεμμένης βιντεοκασέτας, τον σκότωσαν προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν αλυσιδωτές και πολύ αρνητικές γι αυτούς εξελίξεις.

Ο Hart βρίσκει έναν συγγενή του Ledoux που επιβεβαιώνει ότι, ο Reggie και ο DeWall, σχετίζονταν με τον άνδρα με τις ουλές. Εντοπίζει έναν πρώην ντόπιο που είχε εργαστεί για τον Sam, πατέρα του Tuttle, όταν ακόμα ζούσαν στην ενορία Vermilion. Αυτός θυμήθηκε για ένα σημαδεμένο αγόρι που ήταν ένα απ' τα παράνομα εγγόνια του Sam Tuttle, ένα δηλαδή απ' την "άλλη" του οικογένεια, τους Childress.
Ο Hart ανακαλύπτει επίσης ότι, o Steve Geraci, αναπληρωτής σερίφης της ενορίας Vermilion, ήταν αυτός που είχε αρχικά αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης της Fontenot. Ήταν παλιός φίλος του Hart αλλά "ανταγωνιστής" του Cohle και φάνηκε ότι είχε αποκρύψει το γεγονός το 1995. Έκτοτε έγινε σερίφης της ενορίας.
Ερχόμενος ο Hart σε επαφή με τον Geraci, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συγκάλυψη της απαγωγής της Marie Fontenot είχε σχεδιαστεί από τον Ted Childress, τον τότε σερίφη της ενορίας Vermilion. Έτσι, οι Hart και Cohle, απαγάγουν τελικά τον Geraci και, απειλώντας τον, του εκμαιεύουν πολύτιμες λεπτομέρειες.

Εντωμεταξύ, οι Gilbough και Papania, έχοντας ψιλοχαθεί στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν την αγροτική εκκλησία, αυτή που είχε αναφέρει στη συνέντευξή του ο Cohle, ζητούν οδηγίες από έναν τυχαίο άνθρωπο που τον βρήκαν καθώς κούρευε το γκαζόν, του νεκροταφείου της ενορίας.
Σε επόμενο πλάνο γίνεται σιγά - σιγά διακριτό πως, ο τυχαίος αυτός άνθρωπος, ήταν σημαδεμένος άσχημα στο κάτω μέρος του προσώπου του ενώ, καθώς εκείνοι απομακρύνονταν, μουρμούριζε στον εαυτό του: "Η οικογένειά μου βρίσκεται εδώ πολύ, πολύ καιρό"...


Φράσεις που έγραψαν!

Απ' τον Rust Cohle

  • "I had my time where I wondered if this was all in my head. That time passed."
  • "My life's been a circle of violence and degradation, as long as I can remember. I'm ready to tie it off."




Το επίσημο trailer του επεισοδίου




Μουσικές που ακούστηκαν

1ο στο 03': Το 1ο τραγούδι στο δείπνο, καθώς ο Rust κι ο Marty λένε τα νέα τους.
Juice Newton - Angel of the morning


2ο στο 10': Τραγούδι στο μπαρ καθώς, ο Rust, ανακρίνει τον Johnny για τον Flock Shepherd και τον αιδεσιμότατο.
School of the seven bells - Trance figure


3ο στο 31': Καθώς, ο Rust κι ο Marty, συζητούν για την υπόθεση, στο μπαρ που δουλεύει ο Rust.
Gregg Allman - Floating bridge


4ο στο ??': ???
Vincent & Mr Green - Red light (featuring Ravenbird)
(Όποιος βρει YouTube link του, ας το πει εδώ να το προσθέσω. Ευχαριστώ!)


5ο στο 41': Καθώς, ο Rust κι ο Marty, συζητούν για το να πάνε να μιλήσουν με τον σερίφη.
Black Rebel Motorcycle Club - Fault line


6ο στο 44': Η Maggie συναντά τον Rust στο μπαρ που δουλεύει ο Rust.
Richard & Linda Thompson - Did she jump or was she pushed?


7ο στο 52': Το τελευταίο τραγούδι του επεισοδίου καθώς, ο μανιακός δολοφόνος, εμφανίζεται να κουρεύει το γρασίδι.
Townes Van Zandt - Lungs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ