Μουσική του 1ου κύκλου (σε τυχαία σειρά)

Κ01Ε08 - Form and void

HBO, Αμερική, Κυριακή 10 Μάρτη 2014

Εν έτει 2012...

Το επεισόδιο ξεκινά με την εικόνα του δολοφόνου μέσα στο σπίτι του, ένα μεγάλο, βρώμικο σπίτι. Εκεί, μας δείχνει ότι έχει συχνά σεξουαλικές περιπτύξεις με την ετεροθαλή αδελφή του, μια τελείως παραμελημένη, χοντρή γυναίκα, με εμφανή διανοητικά προβλήματα.

Αραδιάζει τις φιλοσοφίες του με ποικιλία φωνών και προφορών ενώ κρατά το πτώμα του πατέρα του σ' ένα υπόστεγο στο πίσω μέρος του σπιτιού που είναι γεμάτο με "απόκρυφες" ζωγραφιές.
Τον βλέπουμε επίσης να μπογιατίζει ένα σχολικό κτίριο, παρακολουθώντας ταυτόχρονα δύο κορίτσια που παίζανε στο διάλειμμά τους. Το βλέμμα του όμως αποσπάται από ένα μικρό αγόρι που ξεκίνησε να τον κοιτά επίμονα, σε βαθμό μάλιστα που τον έφερε πια σε αμηχανία.

Οι Cohle και Hart ανακρίνουν τον Geraci και τον κάνουν να μιλήσει δείχνοντάς του την βιντεοκασέτα της θυσίας της Fontenoit. Μαθαίνουν έτσι ότι, κατά το διάστημα της εξαφάνισης της Fontenoit, ο σερίφης είχε το επίθετο Childress και είχε συγκαλύψει την εξαφάνισή της.

Η έρευνά τους φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο μέχρι που, ο Hart, παρατηρώντας κάτι παλιές φωτογραφίες σπιτιών, επισημαίνει μια πιθανή σημασία των "πράσινων αυτιών" του "τέρατος με τα μακαρόνια για πρόσωπο". Το ενδεχόμενο δηλαδή ότι, το πράσινο, μπορεί να έχει προκύψει πολύ απλά από μπογιά βαψίματος σπιτιού.
Μη χάνοντας χρόνο εντοπίζουν σπίτια που βάφτηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια εκείνου του έτους. Ανακαλύπτουν έτσι την ύπαρξη μιας μικρής τότε επιχείρησης που ονομαζόταν "Childres και Υιός" και που απασχολούσε, ως μπογιατζή, έναν άνθρωπο με έντονα σημάδια στο πρόσωπό του.
Οδηγώντας πια προς το σπίτι του William Childress, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο Cohle αισθάνεται αμέσως να το αναγνωρίζει ως το σπίτι του δολοφόνου.
Ο Errol Childress, ο σημαδεμένος, μόλις τους αντιλαμβάνεται το σκάει και καταδιώκεται από τους Cohle και Hart σε μια μεγάλη, κατάφυτη και δαιδαλώδους κατασκευής "περιοχή" του εκεί δάσους, την Carcosa.

Φτάνοντας στον εσώτατο "θάλαμο" της Carcosa, ο Cohle φαντασιώνεται ότι παρακολουθεί έναν εντυπωσιακό σπειροειδή γαλαξία σε κίνηση όταν, έτσι, αιφνιδιάζεται με άγρια επίθεση απ' τον Errol.
Ακολουθεί μια άνιση πάλη μεταξύ Errol και Cohle. Άνιση μια και, ο Errol, έχει ήδη προλάβει να μαχαιρώσει πολύ δυνατά τον Cohle στο στομάχι.
Όταν κάποια στιγμή εμφανίζεται να φτάνει, τρέχοντας πια, στον χώρο ο Hart, αιφνιδιάζεται κι αυτός και δέχεται ένα τσεκούρι να του καρφώνεται στο στήθος από τον δυνατό Errol. O Cohle ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ίσως και μοναδική του ευκαιρία, προλαβαίνει και πυροβολεί στο κεφάλι τον Errol και, επιτέλους, τον σκοτώνει επιτόπου.
Οι Papania και Gilbough που είχαν κληθεί νωρίτερα από τον Hart, φτάνουν με ενισχύσεις και βρίσκουν τον Hart να έχει αγκαλιά τον αναίσθητο και σοβαρά τραυματισμένο Cohle.

Μετά από μια μακρά παραμονή στο νοσοκομείο, οι δύο άνδρες καταφέρνουν να ανακτήσουν την υγεία τους σε ικανοποιητικό βαθμό.
Ο Hart, που είχε αναρρώσει συντομότερα, σπρώχνει τον Cohle με το αναπηρικό του καροτσάκι έξω απ' το νοσοκομείο κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, καταλήγοντας έτσι στο πάρκινγκ του νοσοκομείου.
Ο Cohle εκεί του ομολογεί ότι, όταν ήταν σε κωματώδη κατάσταση, ένιωσε την παρουσία της κόρης του και ότι, όλη αυτή η εμπειρία, τον βοήθησε στο να βρει μια σημαντικά πιο ελπιδοφόρα προοπτική για τη ζωή. Ο Cohle περιγράφει μια καθολική μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Βάσει του νυχτερινού ουρανού από πάνω τους, ο Hart επισημαίνει ότι το σκοτάδι φαίνεται να έχει καταλάβει πολύ περισσότερο χώρο. Εκεί ο Cohle πια απαντά, "Στην αρχή υπήρχε μόνο σκοτάδι. Αν ρωτάς τη γνώμη μου, το φως κερδίζει...".



Φράσεις που "έγραψαν"

Απ' τον Martin Hart

  • "Something's been bugging me the last ten years. Not ever day, just now and then. When we went at it, the day you quit, were you holding back?"
  • "It's hard to find something in a man who rejects people as much as you do."

Απ' τον Rust Cohle

  • "Once there was only dark. If you ask me, the light is winning."





Το επίσημο trailer του επεισοδίου




Μουσική που ακούστηκε

1ο στο 58': Το τελικό τραγούδι καθώς η κάμερα πλανάρει ψηλά προς τ' αστέρια, τελειώνει και όλος ο 1ος κύκλος της σειράς!
The Hat feat. Father John Misty & S. I. Istwa - The angry river

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χωρίς greeklish & προσβολές παρακαλώ